HEM

VÄLKOMMEN HEM!

LOTSBERGET AB är ett fastighetsutvecklings företag från Mariehamn. Företaget grundades våren 2019 med nyproduktion utav premium bostäder, belägna på attraktiva tomter i Mariehamn/Åland som affärsområde.

 

Under våren 2020 köpte vi från Mariehamns Stad två flerbostadstomter på Lotsgatan 17 och 19 i Mariehamn, med en köpesumma på 1,75 miljoner euro. Tomterna har en av de absolut bästa havsutsikterna i hela Östersjön. 

 

Vi har noggrant valt ut de främsta aktörerna inom fastighetsbranschen på Åland för att tillsammans skapa och bygga två nya Bostads Ab:n vid havet i Mariehamn, som kommer att erbjuda totalt 60 nya premium bostäder.


Husen kommer att ligga i bästa västerläge vid stranden och vara bland det första som passagerarna på alla båtar och skepp ser när de anländer till Mariehamn. Eftersom dessa två tomter är såpass centralt belägna med tanke på trafiken till Västerhamn, kan de nya husen komma att fungera som ett visitkort för Mariehamn.


Detta innebär också att vi vill satsa mer än normalt på utformning och kvalitet, vi skall bygga vackra hus som passar in i omgivningen och ger ett välkomnande intryck. Framförallt så vill vi ge en unik möjlighet för människor att bo bekvämt i mångsidiga Mariehamn med exceptionella utsikter.Välkommen hem!


_

 

 

LOTSBERGET AB

KRANEN PÅ TOMTEN
FYREN A1A2 KÖK URBAN "P"
Sneak peek Fyren KÖK
Välkommen hem! :)

SENASTE FRÅN LOTSBERGET

01.09.2021


Byggnationen utav Ålands högsta och finaste hus BAB Fyren är i full gång på Lotsgatan 19!  


Vi tackar för det stora intresset och reservationerna i de kommande bostäderna vid havet i Mariehamn, och förväntar oss att äntligen också gå in i köpebrevs fasen under hösten. 


Ett stort tack också till våra samarbetspartners som hjälper oss att skapa detta nya landmärke vid inloppet till Västerhamn.


UNIKT LÄGE I ÖSTERSJÖN

Just nu jobbar vi med utvecklingen utav två fastighetsprojekt, båda belägna på Lotsgatan i "Östersjöns Huvudstad" Mariehamn på vackra Åland.


Det första av dem är Bostads Ab Fyren, ett vackert punkthus med totalt 8 våningar beläget nere vid stranden på Lotsgatan 19 (Tomt 18-2).


BAB Fyren kommer att vara det högsta bostads- huset i Mariehamn, och erbjuda fenomenala ostörda utsikter utöver inloppet till Västerhamn, ända ut till Kobba Klintar.


BAB Fyren planeras att byggas med hög standard 

och med vissa nya tillägg såsom det främsta inom hållbar teknologi och bekvämlighet för att uppfylla de moderna kraven från det medvetna hemmet.

PÅGÅENDE PROJEKT

ETAPP 1


BAB FYREN


Beläget på tomt 18-2 /  Lotsgatan 19 


Ålands högsta hus / 8 våningar


Bostadstyper: 1r+k - 6r+k


Antal bostäder: 31  


Entrepenör: Allbygg Ab


Byggstart 12/2020

ETAPP 2


BAB FARLEDEN


Beläget på tomt 19-1 /  Lotsgatan 17 


4 terraserade hus i 4 våningar


Total byggrätt 3040m2


Planerad byggstart Q4 2022


Mer info om BAB Farleden kommer att presenteras under slutet utav 2021.


:

Mariehamn / Åland

 

Åland ligger i Östersjön, på paradplats mellan Sverige och Finland och är ett självstyrt ö-rike med dryga 30.000 invånare. De flesta bor i Mariehamn, som kan anses Ålands huvudstad fast ö-riket hör till Finland.

 

På grund av EU:s regelverk så angör de flesta passagerarfartyg med fast trafik i Östersjön Åland dagligen.

För mer info om Åland: www.visitaland.ax

FÖLJ OSS- För den som vill följa med projektets utveckling finns nu Lotsberget Ab också på facebook och instagram.


Vi uppdaterar våra medier kontinuerligt, där kan man efter byggstart också följa med byggnationen utav det högsta huset i Mariehamn.


För den som inte vill ha tillgång till social media så kommer vi naturligtvis också att uppdatera all info här på vår egen hemsida www.lotsberget.com