HEM

VÄLKOMMEN HEM!

LOTSBERGET AB är ett fastighetsutvecklings företag från Mariehamn. Företaget grundades våren 2019 med nyproduktion utav premium bostäder, belägna på attraktiva tomter i Mariehamn/Åland som affärsområde.

 

Under våren 2020 köpte vi från Mariehamns Stad två flerbostadstomter på Lotsgatan 17 och 19 i Mariehamn. Tomterna har en av de absolut bästa havsutsikterna i hela Östersjön. 

 

Vi har noggrant valt ut de främsta aktörerna inom fastighetsbranschen på Åland för att tillsammans skapa och bygga två nya Bostads Ab:n vid havet i Mariehamn, som kommer att erbjuda totalt 60 nya premium bostäder.


Husen kommer att ligga i bästa västerläge vid stranden och vara bland det första som passagerarna på alla båtar och skepp ser när de anländer till Mariehamn. Eftersom dessa två tomter är såpass centralt belägna med tanke på trafiken till Västerhamn, kan de nya husen komma att fungera som ett visitkort för Mariehamn.


Detta innebär också att vi vill satsa mer än normalt på utformning och kvalitet, vi skall bygga vackra hus som passar in i omgivningen och ger ett välkomnande intryck. Framförallt så vill vi ge en unik möjlighet för människor att bo bekvämt i mångsidiga Mariehamn med exceptionella utsikter.Välkommen hem!


_

 

 

LOTSBERGET AB

UNIKT LÄGE I ÖSTERSJÖN

Just nu jobbar vi med utvecklingen utav två fastighetsprojekt, båda belägna på Lotsgatan i "Östersjöns Huvudstad" Mariehamn på vackra Åland.


Det första av dem är Bostads Ab Fyren, ett vackert punkthus med totalt 8 våningar beläget nere vid stranden på Lotsgatan 19 (Tomt 18-2).


BAB Fyren kommer att vara det högsta bostads- huset i Mariehamn, och erbjuda fenomenala ostörda utsikter utöver inloppet till Västerhamn, ända ut till Kobba Klintar.


BAB Fyren planeras att byggas med hög standard 

och med vissa nya tillägg såsom det främsta inom hållbar teknologi och bekvämlighet för att uppfylla de moderna kraven från det medvetna hemmet.

Utsikt mot Fyren och garaget 02/2022
Sneak peek Fyren KÖK
A4 URBAN
FYREN A1A2 KÖK URBAN "P"
Välkommen hem! :)
Näyttökuva 2021-4-19 kello 21.07.31
KRANEN PÅ TOMTEN
Näyttökuva 2021-7-22 kello 14.09.30

SENASTE FRÅN LOTSBERGET

07.02.2022


En vår full med framsteg!


Det nya året har börjat effektivt, efter att vi i slutet utav förra året skrev under RS-avtalet med Ålandsbanken Abp som nu agerar som RS-bank för vårt nybyggnationsprojekt Bostads Ab Fyren i Mariehamn.


Detta betyder också att vi nu gått ut ur reservationsfasen för bostäder i projektet, och är nu inne i försäljningsfasen, vilket medför att du får köpa din bostad i BAB Fyren istället för att bara reservera den.


Vi håller som bäst på att skriva under köpebrev med alla som reserverat en bostad under reservationsfasens gång, och är mycket tacksamma för alla som nu köpt sin premiumbostad i BAB Fyren! 


Byggnationen utav Ålands högsta och finaste hus BAB Fyren löper på som planerat på Lotsgatan 19, vi är nu uppe på våning 2 och föväntar oss en vår med stora framsteg på bygget tillsammans med Allbygg Ab.


Ett stort tack till våra samarbetspartners som hjälper oss att skapa detta nya landmärke vid inloppet till Västerhamn! :) 


Det finns dessutom några fina bostäder kvar att köpa i huset för den som inte ännu hunnit, det aktuella utbudet hittar du här: https://lotsberget.com/lediga-bab-fyren.html


PÅGÅENDE PROJEKT

ETAPP 1


BAB FYREN


Beläget på tomt 18-2 /  Lotsgatan 19 


Ålands högsta hus / 8 våningar


Bostadstyper: 1r+k - 6r+k


Antal bostäder: 31  


Entrepenör: Allbygg Ab


Färdigställande: 06/2023

ETAPP 2


BAB FARLEDEN


Beläget på tomt 19-1 /  Lotsgatan 17 


4 terraserade hus i 4 våningar


Bostadsstorlek 1r+k - 6r+k


Total byggrätt 3040m2


Planerad byggstart Q4 2022

:

Mariehamn / Åland

 

Åland ligger i Östersjön, på paradplats mellan Sverige och Finland och är ett självstyrt ö-rike med dryga 30.000 invånare. De flesta bor i Mariehamn, som kan anses Ålands huvudstad fast ö-riket hör till Finland.

 

På grund av EU:s regelverk så angör de flesta passagerarfartyg med fast trafik i Östersjön Åland dagligen.

För mer info om Åland: www.visitaland.ax

FÖLJ OSS- För den som vill följa med projektets utveckling finns nu Lotsberget Ab också på facebook och instagram.


Vi uppdaterar våra medier kontinuerligt, där kan man efter byggstart också följa med byggnationen utav det högsta huset i Mariehamn.


För den som inte vill ha tillgång till social media så kommer vi naturligtvis också att uppdatera all info här på vår egen hemsida www.lotsberget.com