HEM

VÄLKOMMEN HEM!

LOTSBERGET AB är ett fastighetsutvecklings företag från Mariehamn. Företaget är grundat våren 2019 med nyproduktion utav premium bostäder, belägna på attraktiva tomter i Mariehamn/Åland som affärsområde.

 

Under våren 2020 köpte vi från Mariehamns Stad två flerbostadstomter på Lotsgatan 17 och 19 i Mariehamn, med en köpesumma på 1,75 miljoner euro. Tomterna har en av de absolut bästa havsutsikterna i hela Östersjön. 

 

Vi har noggrant valt ut de främsta aktörerna inom fastighetsbranschen på Åland för att tillsammans förverkliga två nya Bostads Ab:n vid havet i Mariehamn, vilka kommer att erbjuda totalt 60 nya premium bostäder.


Husen kommer att ligga i bästa västerläge vid stranden och vara bland det första som passagerarna på alla båtar och skepp ser när de anländer till Mariehamn. Eftersom dessa två tomter är såpass centralt belägna med tanke på trafiken till Västerhamn, kan de nya husen komma att fungera som ett visitkort för Mariehamn.


Detta innebär också att vi vill satsa mer än normalt på utformning och kvalitet, vi skall bygga vackra hus som passar in i omgivningen och ger ett välkomnande intryck. Framförallt så vill vi ge en unik möjlighet för människor att bo bekvämt i mångsidiga Mariehamn med exceptionella utsikter.Välkommen hem!


_

 

 

Lotsberget Ab

Lotsgatan 19.. Grävandet pågår.
Sneak peek Fyren KÖK
Välkommen hem! :)
Bab-fyren_vån5-balkong-A19

SENASTE FRÅN LOTSBERGET

01.02.2021


Bostads Ab Fyren i Mariehamn ”2.0” är här!

 

Att bygga ett nytt premiumhus består av många olika processer, varav en är utformningen av de specifika bostädernas planlösningar. Den slutliga utformningen av planlösningen formar sig vartefter att man lyssnar på vad marknaden önskar sig.

 

Under processens gång, innan mellanväggarna tar sin form går det alldeles utmärkt att ändra på de ursprungliga planlösningarna och nu har vi gjort just detta genom att uppdatera utbudet på bostäder i det kommande nybygget Bostads Ab Fyren i Mariehamn.

 

Vi har haft en stor efterfrågan på större bostäder, samtidigt som de bostäder som ursprungligen var över 100m2 redan reserverats. Dessutom har största delen av de befintliga 2R+K i huset bokats upp.

 

Lotsberget Ab har därför nu tillsammans med Arkitekt Micko Koskinen-Pahlman och Lyyski Fastigheter finslipat på vissa bostäders planlösningar för att skapa några helt nya Premium bostäder vid havet på Lotsgatan 19.

 

Ändringarna har resulterat i 2 st. ultra-kvadratsmarta bostäder vardera om 26,1 m2 som vi kallar kategori STUDIO. Därtill kan vi nu erbjuda flera bostäder i den mycket populära kategorin om rymliga 2R+K. Vi har också en till bostad om 4R+K som är hela 100,2m2 och sist men inte minst har vi nu ”Redarsviten” med sina 5-6 R+K fördelat på generösa 181m2 plus tillhörande uterum och terass mot havet.

 

Den kompletta listan med priserna på de nya bostäderna i BAB Fyren hittar du här:

 

(LÄNK)

 

Vi har nu 55% av det kommande huset reservat och markarbetena är i full gång vid stranden på Lotsgatan 19.

 

 

Välkommen till Bostads Ab Fyren i Mariehamn!

 

 

Lotsberget Ab & Lyyski Fastigheter

PÅGÅENDE PROJEKT

ETAPP 1


BAB FYREN


Beläget på tomt 18-2 /  Lotsgatan 19 


Ålands högsta hus / 8 våningar


Bostadstyper: 1r+k - 6r+k


Antal bostäder: 32  


Entrepenör: Allbygg Ab


Byggstart 2020

FÖLJ OSS- För den som vill följa med projektets utveckling finns nu Lotsberget Ab också på facebook och instagram.


Vi uppdaterar våra medier kontinuerligt, där kan man efter byggstart också följa med byggnationen utav det högsta huset i Mariehamn.


För den som inte vill ha tillgång till social media så kommer vi naturligtvis också att uppdatera all info här på vår egen hemsida www.lotsberget.com