OM OSS

.

OM LOTSBERGET

.

LOTSBERGET AB har ett mångsidigt och gediget kunnande inom fastighetsutveckling. Bolaget är ett dotterbolag till det svenska fastighetsutveckligsbolaget Wood & Hill AB, baserade i Göteborg.


Vi har tillsammans över 30 års kombinerad erfarenhet av fastighetsutveckling, genom nyproduktion utav bostäder och kommersiella lokaler samt återanvändning utav kryssningsskepp som flytande fastigheter.


Wood & Hill har under de senaste 5 åren varit med och förverkligat över 500 attraktiva nya bostäder i Sverige och har som bäst över 300 nya bostäder till under produktion.


Nu ser Wood & Hill också fram emot att vara med och förverkliga detta unika bostadsprojekt på Åland!

Näyttökuva 2020-6-13 kello 15.56.28
Näyttökuva 2020-6-13 kello 15.59.05
Näyttökuva 2020-6-13 kello 15.57.54
Näyttökuva 2020-6-13 kello 15.56.53
Näyttökuva 2020-6-13 kello 16.00.53

TIDIGARE PROJEKT


Här hittar du ett urval utav byggprojekt som Lotsberget Ab:s huvudägare har varit med och förverkligat i Sverige.

För att driva projektet i Mariehamn har Johnny Sid tagit initiativet, efter att de senaste 10 åren arbetat med utveckling utav flytande fastigheter i form utav f.d kryssningsskepp som permanent placeras på centrala positioner i större städer.


Sid har tidigare bl.a lyckats förvandla det Oskarshamn byggda skeppet S/S BORE (1960) till en flytande fastighet i Åbo, med all relaterad problemlösning som det innebär. S/S BORE firade 2020 sina första 10 år i Aura-Å, brevid Åbo Slott.


För dryga 4 år sedan flyttade han till Lotsgatan i Mariehamn, och har aktivt följt med utvecklingen runt Horelli / Lotsgatans bostadsområde och tycker det är spännande att vara med och bidra till utformningen utav dess omgivning.


Utgångspunkten i planeringen utav Lotsberget Ab:s byggen är att erbjuda en ny nivå att bo på i ett omtyckt och eftertraktat område, som hittils har sett flertalet massproducerade hus på legotomter.


Genom att satsa mer än normalt på planeringen, utformingen och byggnadskvaliteten, samt enbart bygga på attraktiva ägo tomter uppstår en produkt som vi kallar Premium bostäder.


För att lyckas med vårt mål, så startade vi ett samarbete med en utav Ålands mest renommerade arkiteter Micko Koskinen-Pahlman hos MIRA Arkitektstudio Ab. Han känner väl till området och planeringen tack vare hans byrås tidigare arkitektoniska arbete på andra hus i närheten. 


När vi satt oss ner med Micko och startade planeringen utav BAB Fyren, var utgångspunkten att skapa ett vackert hus som skulle passa in, men samtidigt

har särdrag som överträffar hans tidigare skapelser.


De kommande bostäderna på Lotsgatan skall förverkligas tillsammans med Ålands främsta byggentrepenör Allbygg Ab som i årtionden har varit aktiv i utformningen utav Mariehamn med omnejd.


Tillsammans med Allbygg Ab:s erfarenhet och byggkvalitet kan vi utlova köparna utav våra bostäder den absolut högsta standarden när det gäller boende på Åland.


Våra byggprojekt skapar också arbetstillfällen för flere andra åländska företag, och kommer att representera ett av de mest intressanta bostadsprojekten i hela Östersjön de kommande åren.


Välkommen till Lotsberget!

PREMIUM BOSTÄDER

“I byggbranschen ser vi nuförtiden alltför ofta att en del använder ordet exklusivt som om det skulle betyda massproducerat och likadant som allt annat, även om synonymer för exklusivt är:

UNIKT

LITET UTBUD

HÖGRE STANDARD

För att markera att våra bostäder är på en högre nivå än det vanliga så kommer vi inte kalla dem bara exklusiva, utan PREMIUM.


Vi kommer att bygga vackra hus med hög kvalitet som passar in i omgivningen.


Jag är säker på att det ger en högre trivselnivå för de som bor i husen, och ger ett mer hållbart hus för framtiden.."


Johnny Sid / Grundare


Lotsberget Ab

PARTNERS / LOTSBERGET AB

Wood & Hill  AB


FINANSIERING / UTVECKLING

MAJORITETSÄGARE

Allbygg Ab


BYGGENTREPENÖR

I SAMARBETE MED LOTSBERGET AB

Mariehamns Stad


INFRASTRUKTUR

Aktia AFM


FÖRSÄLJNING

Ålands Ömsesidiga F.B


FÖRSÄKRINGAR

Mariehamns Elkonsult Ab


EL PLANERING

 Flygfoto Åland


FOTOGRAFERING

Ålandsbanken Abp


RS-BANK

DKCO Advokatbyrå Ab


JURIDIK

Turing Ab


KONSULTERING

VVS Kylcenter Ab


VVS

Ålands Företagsbyrå Ab 


EKONOMI

MIRA Arkitektstudio  Ab


ARKITEKT

Karlssons S & T Ab


MARKARBETEN

Björlin GITech Ab


3D GRAFIK

AX Finans Ab


FINANS / BILPOOLBILPOOL