BAB FYREN

.

.

.

ETT NYTT LANDMÄRKE I MARIEHAMN

Genom sina hela 8 våningar kommer BAB Fyren att vara det högsta bostadshuset i Mariehamn, och uppnå en helt egen nivå när det gäller havsutsikt i Västerläge.


BAB Fyren byggs på egen tomt vid stranden på Lotsgatan 19, och erbjuder underbara bostäder med hög standard i Premium segmentet.


Huset uppförs dessutom i platsgjuten betong, vilket medför den längsta livslängden för byggnaden och ett bekvämt boende långt in i framtiden för de som köper sin bostad i BAB Fyren.Välkommen hem!

Bolagets namn:        Bostads Ab Fyren i Mariehamn


Adress:                      Lotsgatan 19, 22100 Mariehamn


Inflyttning:                 2023


Material:                     Platsgjuten betong


Entrepenör:               Allbygg Ab


RS-Bank:                   Ålandsbanken Abp


Projektör:                  Lotsberget Ab

Bostadsantal:            31


Bostadsstorlek:        26,1m2 - 181m2


Parkering:                  Parkeringshall / Bilpool


Tomt:                          Egen


El & Vatten:                Enligt förbrukning (egen mätare)


Bolagslån:                 Ja (Valfri)


Skötselvederlag:       2,75€ / m2 / månad (estimerat)

.

BAB FYREN

LOTSGATAN 19

.

.

UNIKT LÄGE

Lotsberget Ab har tillsammans med Arkitekt Micko Koskinen-Pahlman hos MIRA Arkitektstudio Ab strävat efter att ge en vacker fasad åt huset för att passa in på detta unika läge i Mariehamn.


För att maximera boendets bekvämlighet samt utsikt har extra fokus lagts på planeringen utav bottenlösningarna och de allmänna utrymmena i BAB Fyren.


De bostäder som ligger mot öster får också en underbar utsikt från vardagsrummen och balkongerna tack vare husets form.

EGEN TOMT PÅ PARADPLATS

.

.

.

ETT STENKAST FRÅN ALLT

När du bor på Lotsberget i Mariehamn har du alla bekvämligheter nära, t.om på gångavstånd. Havet är ständigt närvarande och området är nybyggt och modernt. Området har utformats med trivsel för de boende i området i fokus


Längs med strandpromenaden når du enkelt Västerhamn till fots, och Mariehamns centrum med allt som det erbjuder ligger på en kort promenads avstånd. Med lokaltrafiken som går precis intill BAB Fyren når du också runt Åland ifall behovet uppstår och du inte alltid vill använda husets egna bilpools bil.

.

.

.

ETT HUS - 8 VÅNINGAR

Husets form syns tydligt på dessa skisser och våningsplanen på BAB Fyren.


Husets fasad mot stranden har fått flera vinklar implementerade för att representera vågorna i havet. Genom att integrera de stora, glasade balkongerna i fasaden uppnås en känsla utav extra utrymme för vistelse året runt. 


De allmänna utrymmen i BAB Fyren kommer att vara på en högre standard än vanligt, med allmän bastuavdelning på våning 8, stort klubb-rum (t.ex: Gym), tvättstuga för större tvätt, och en påkostad Lobby-entré som ger en extra välkomnande känsla.


En utav de viktigtaste utgångspunkterna i BAB Fyrens planeringskede var stora sovrum för att ge en bättre livskomfort. Det sporadiska behovet utav gästrum är löst genom att huset har en alldeles egen övernattningssvit till de boendes förfogande.


Parkering utav bilar sker smidigt och bekvämt i parkeringshallen, med direkt ingång till huset och hissen på våning 1.


Som första BAB på Åland erbjuder BAB Fyren också en nyckelfri Bilpool med en hel-elektrisk bil som finns parkerad och laddad i parkeringshallen. Bilpoolen fungerar med samma principer som husbolagets bastu. 

.

FANTASTISK UTSIKT MOT HAVET

ATT BO I BAB FYREN

Det finns ett brett utbud av bostadsstorlekar i BAB Fyren för att passa alla livvskeden. 


Från kvadratsmarta 1 r+kvr till rymliga 2, 3 och 4 r+k, och ända upp till 6 r+k för den som behöver lite mer utrymme.


Husets välkomnande Lobby-entré befinner sig på våning 3, likaså övernattningssviten samt husets klubb-rum.


På våning 1 uppnås en känsla utav Villa boende, tack vare läget på markplan. Bostad nr A1-A2 kommer dessutom att få en till terass och egen ingång direkt från stranden.


Från varje våning och bostad får man en underbar utsikt. Njut utav sköna soluppgångar eller ofattbart vackra solnedgångar.


Parkering för cycklar och bilar finns i ett underjordiskt garage, varifrån aktier också kan köpas för egen bilplats. Varje bilplats i garaget är utrustad med eget el-uttag och inbyggd förberedelse för laddning utav el-bil eller hybrid.

ATT KÖPA EN BOSTAD I BAB FYREN

Bostads Ab Fyren i Mariehamn byggs som ett RS-projekt vilket innebär att man får köpa sin bostad redan under byggnationstiden.


Köpesumman för bostaden betalas av i rater som är knutna till byggnadens färdighetsgrad, med sista rat som betalas i samband med inflyttning.


Projektören har erlagt lagstadgade säkerheter och försäkringar samt överlåtit godkända skyddsdokument samt ingått ett RS-avtal med banken.


Ålandsbanken Abp är RS-Bank/förvarare utav skyddsdokument för BAB Fyren, en insolvensförsäkring som är i kraft under 10 år efter inflyttning är utfärdat utav Ömsen försäkringar.


Även Du som bor utanför Åland eller saknar Åländsk hembygdsrätt får köpa en bostad i BAB Fyren.


Kontakta oss eller vår mäklare Aktia AFM Åland för mer information (www.aktiaafm.ax)


VÄLJ DIN STIL

TRE OLIKA ALTERNATIV

Som bostadsköpare i BAB Fyren under byggnationstiden får du välja din favorit interiör till din nya premium bostad från alternativen NORDIC, ORGANIC eller URBAN.


  • Det går naturligtvis också bra att kombinera element från de olika alternativen för en helt egen variant.


  • Samtliga inredningsdetaljer håller hög standard, i planeringen har fokus varit på trivsel och bekvämlighet samt hållbarhet.


  • Den som har specifika önskemål utöver våra inredningspaket får dem mot en tilläggsavgift.


  • OBS! Eftersom vi närmar oss färdigställande utav BAB Fyren så är kostnadsfritt interiörval stängt. Fråga oss eller mäklaren om de aktuella möjligheterna att ännu påverka interiören i din nya bostad.

NORDIC


Ljus och traditionell

ORGANIC


Jordnära och varm

URBAN


Modern och vågad

VÅNINGSPLAN & BOSTADSFÖRTECKNING

(Tryck på bild för mer info angående respektive våning)

INTRESSEANMÄLANVar god och fyll i formuläret om du är intresserad utav att få mer information eller köpa en bostad i BAB Fyren.


Huset byggs som ett RS-projekt med tillhörande säkerheter för köpare utav bostäder under byggnadsfasen.


Mäklare för BAB Fyren i Mariehamn är Aktia Fastighetsförmdeling / AFM


Kontaka gärna Fastighetsmäklare Jacob Saurén på

Aktia AFM, Storagatan 4 / Mariehamn för mer information,


Jacob / +358 40 590 9386 / jacob.sauren@aktialkv.fi

 
 
 
 
1r + kvr
2r + k
3r + k
4r + k
5-6r + k