SENASTE

NYTT FRÅN BERGET...

NYHETER

01.09.2021


Byggnationen utav Ålands högsta och finaste hus BAB Fyren är i full gång på Lotsgatan 19!  


Vi tackar för det stora intresset och reservationerna i de kommande bostäderna vid havet i Mariehamn, och förväntar oss att äntligen också gå in i köpebrevs fasen under hösten. 


Ett stort tack också till våra samarbetspartners som hjälper oss att skapa detta nya landmärke vid inloppet till Västerhamn.01.02.2021


Bostads Ab Fyren i Mariehamn ”2.0” är här!

 

Att bygga ett nytt premiumhus består av många olika processer, varav en är utformningen av de specifika bostädernas planlösningar. Den slutliga utformningen av planlösningen formar sig vartefter att man lyssnar på vad marknaden önskar sig.

 

Under processens gång, innan mellanväggarna tar sin form går det alldeles utmärkt att ändra på de ursprungliga planlösningarna och nu har vi gjort just detta genom att uppdatera utbudet på bostäder i det kommande nybygget Bostads Ab Fyren i Mariehamn.

 

Vi har haft en stor efterfrågan på större bostäder, samtidigt som de bostäder som ursprungligen var över 100m2 redan reserverats. Dessutom har största delen av de befintliga 2R+K i huset bokats upp.

 

Lotsberget Ab har därför nu tillsammans med Arkitekt Micko Koskinen-Pahlman och Lyyski Fastigheter finslipat på vissa bostäders planlösningar för att skapa några helt nya Premium bostäder vid havet på Lotsgatan 19.

 

Ändringarna har resulterat i 2 st. ultra-kvadratsmarta bostäder vardera om 26,1 m2 som vi kallar kategori STUDIO. Därtill kan vi nu erbjuda flera bostäder i den mycket populära kategorin om rymliga 2R+K. Vi har också en till bostad om 4R+K som är hela 100,2m2 och sist men inte minst har vi nu ”Redarsviten” med sina 5-6 R+K fördelat på generösa 181m2 plus tillhörande uterum och terrass mot havet.

 

Den kompletta listan med priserna på de nya bostäderna i BAB Fyren hittar du här:


https://lotsberget.com/lediga-bab-fyren.html

 

Vi har nu 55% av det kommande huset reservat och markarbetena är i full gång vid stranden på Lotsgatan 19.

 

 

Välkommen hem!

 

 

Lotsberget Ab & Lyyski Fastigheter

21.01.2021


Markarbeten för Bostads Ab Fyren i Mariehamn pågår på Lotsgatan 19, och snart är det dags för lite sprängningar på tomten för att göra plats i berget för det underjordiska garaget.


Efter en annorlunda höst 2020 än planerat så känns det skönt att allt är på gång och småningom börjar saker ta form.


Vi är nu uppe i 55% reserverat utav de kommande bostäderna i BAB Fyren, och det gläder oss att det finns ett såpass stort intresse i Ålands högsta bostadshus. Tack till alla som redan reserverat sin drömbostad.


De som reserverar och köper sin bostad i BAB Fyren under byggnationstiden får dessutom välja sin favorit interiör och påverka planlösningarna för den som behöver större eller mindre ytor än de vi erbjuder som standard.


Läs mer om BAB Fyren här: Bostads Ab Fyren i Mariehamn


09.09.2020


Bygglov för Bostads Ab Fyren i Mariehamn beviljat igår! 


Nu har bygglovet behandlats utav byggnadsnämnden och ett positivt beslut har fattats.


Efter detta glädjande beslut kan byggandet utav Ålands högsta bostadshus påbörjas.


Läs mer om BAB Fyren här: Bostads Ab Fyren i Mariehamn


10.08.2020


Uppdaterat Prospekt för det kommande nybygget

BAB Fyren finns nu tillgängligt.


Du hittar Prospektet här: PROSPEKT FYREN

14.07.2020


-Sommaren för med sig positiva vindar och fint väder!


Semestern är på full gång för vissa, men på Lotsberget jobbar vi på i normal takt för att få allting på plats tills hösten..


Under sommaren har vi lämnat in bygglovs ansökan för nybygget Bostads Ab Fyren i Mariehamn, samt haft ett stort intresse för bostäderna i det kommande huset. Vi är nu uppe i 44% reserverat!


Ett stort tack till alla Er som redan reserverat sina drömbostäder vid havet i Mariehamn!


På samarbets fronten har vi startat två nya samarbeten med lokala aktörer:


Cainby Ab / www.cainby.com


Verkliga specialister på allt som heter print och marknadsförings material. Stort som smått! Vi jobbar tillsammans för att markera våra tomter vid havet, och Cainby har kapacitet att skapa saker från ide till slutprodukt.


Björlin GITech Ab


För att skapa illustrationer från vissa vyer i bostäderna, har vi startat ett samarbete med Björlin GITech Ab som tillsammans med MIRA Arkitektstudio Ab nu jobbar med att rita koncept bilder över BAB Fyren i Mariehamn.

Björlin GITech Ab har en fantastisk kunskap inom 3D animation utav befintliga planer, och de förvandlar tankar till digital verklighet. Som första bild har de skapat en vy från våning 5, bostad A19 som syns i bildspelet ovan.


Ha en fin fortsatt sommar!


-


Lotsberget Ab
29.04.2020


-Idag har köpet angående tomterna 18-2 och 19-1 på Lotsgatan i Mariehamn slutförts med Mariehamns Stad. Det gläder oss att projektet fortskrider även i dessa lite ovissa tider som pågår i världen.


Staden får genom köpesumman för tomterna 1,75 miljoner euro mer i den allmänna kassan, och vi går vidare med "Etapp1" i projektet som är Bostads Ab Fyren i Mariehamn.


Mer info om BAB Fyren (tryck här)
12.02.2020


Marknadsföring också till fastlandet tillsammans med Lyyski Fastigheter 


BAB Fyrens bostäder erbjuds också till köpare på fastlandet som vill flytta till Åland. Nu finns alla bostäder också på Finlands största bostadsportal oikotie.fi


Alla lediga objekt i BAB Fyren finns här:


https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot

20.01.2020


Entrepenör för byggandet utav BAB Fyren i Mariehamn är vald.


Allbygg Ab från Mariehamn kommer att bygga Mariehamns högsta bostadshus vid stranden på Lotsgatan.


Lotsberget Ab är mycket glada över att få med en stark lokal aktör, med över 30 års erfarenhet i bygg-branschen och ser fram emot att förverkliga BAB Fyren i Mariehamn tillsammans med Allbygg.


LÄS MER

16.01.2020


Lotsberget Ab har ingått förmedlingsavtal med Lyyski Fastigheter från Mariehamn.


Lyyski Fastigheter kommer att sköta försäljningen för både BAB Fyren och det kommande BAB Farleden på Lotsgatan i Mariehamn.


Lyyski Fastigheter har satsat starkt på tillväxt och har en lång erfarenhet utav den lokala marknaden.  


Lotsberget Ab ser detta som en öppning för ett långt samarbete på Åland.


LÄS MER


https://lyyski.ax/objekt/nyproduktion-aktielagenheter

08.12.2019Projektet fortskrider, huvudarkitekt för projektet bestämt och de första skisserna färdiga.LÄS MER...